2024.04.16., kedd - Csongor
Békéscsaba: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Békéscsabai Társastánc Klub jubileumi gála estet tartott

Cs. Zs. | 2022. október 18. - 10:15
Békéscsabai Társastánc Klub jubileumi gála estet tartott
A Békéscsabai Társastánc Klub hatvanéves fennállásának jubileumát ünnepelte szombaton egy gálaesttel a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Az országban a legelső táncklubként alakult meg, amely még a mai napig aktívan működik. Hatvan év alatt negyvenezer táncos fordult meg a klubnál. A gálaestére olyan tácosok érkeztek, akik valamilyen szinten kötődtek hozzá.  

A gálaesten Varga Tamás, a megyeszékhely kultúráért felelős alpolgármestere kiemelte, hogy ő is az egyesületnek köszönheti tánctudását. Mint fogalmazott az alaplépéseket a Ballasiban tanultam meg, amivel a mai napig boldogul egy lakodalomban vagy egy bálban. 

A Békéscsabai Nyíri Lajos Táncsport Egyesület alapítói Nyíri Lajos táncpedagógus és felesége voltak. A szombati gálán a két alapító lánya volt jelen, aki köszönettel adózott azoknak, akik megemlékeztek szüleiről. 

Felczánné Nyíri Mária elmondta, hogy családi hagyomány náluk a tánc szeretete. Édesanyja kezdte el a tánctanítást, majd férje is belevágott párja kedvéért. Hozzátette, hogy a táncnak köszönheti a férjét is, aki a táncpartnere volt. 

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő is jelen volt az eseményen, aki egy oklevéllel köszönte meg a klub hatvan éves működését. Facebook oldalán úgy fogalmazott a táncról, hogy a tánc a legmagasztosabb, a legmegindítóbb és a legszebb a művészetek között, mert nem puszta lefordítása és absztraktálása az életnek, hanem az élet maga.”